NASA Government Invention of the Year 2020 goes to UTM

Today, NASA announces the winners of its 2020 Invention and Software of the Year Awards. The agency has created two categories and one of them, the ‘Government Invention of the Year' goes to the invention of 's patented Unmanned Aircraft System Traffic Management developed by a team at the agency's Ames Research Center in Silicon Valley, .

NASA Government Invention of the Year 2020 goes to UTM

On the NASA website, the agency announces that each year, through its Inventions and Contributions Board, NASA recognizes the efforts of its engineers, software developers, and collaborative partners by awarding Invention of the Year and Software of the Year awards.

NASA's Invention of the Year includes two awards:

  • Government Invention of the Year
  • Commercial Invention of the Year

Nasa Government Invention Of The Year 2020 Goes To Utm 1

The ‘Commercial Invention of the Year' award goes to RoboGlove and the ‘Government Invention of the Year' is handed out to the invention of NASA's patented Unmanned Aircraft System Traffic Management developed by a team at the agency's Ames Research Center in Silicon Valley, California.

Preparing for More Unmanned Aerial Vehicles

NASA's patented Unmanned Aircraft System Traffic Management invention could enable new package delivery methods, precision agriculture monitoring, disaster response, and more. Ames developed this new air traffic management system to accommodate the increasing number of commercially operated, unmanned aerial vehicles (UAVs). The UAV commercial fleet is only expected to grow, and current air traffic control capabilities cannot handle the estimated future demand. A new way of safely managing this traffic was needed.

Traditional air traffic management relies on a central body (like the Federal Aviation Administration) to manage and control the airspace. The innovative, cloud-based UAS Traffic Management, or UTM system, allows for distributed airspace management where private companies collaborate to maintain a safe and accessible environment. The vehicles can detect other drones in the area, share flight paths, and monitor weather and terrain conditions. The vehicles can transmit their purpose, so monitoring teams are aware of all low-altitude airspace entities.

This new system will allow for the growth of the UAV airspace while keeping both vehicles and people safe.

 

Droneu Marketing Banner Ad 1

Pidä yhteyttä!

If you'd like to stay up to date with all the latest drone news, scoops, rumors, and reviews, then follow us on Twitter, Facebook, YouTube, Instagram or…

Tilaa Daily Drone News -sähköposti.*


 

Submit tips If you have information or tips that you would like to share with us, feel free to submit them hereSupport DroneXL.co: You can support DroneXL.co by using these links when you make your next drone purchase: Adorama, Amazon, B&H, BestBuy, eBay, DJI, Parrotja Yuneec. We make a small commission when you do so at no additional expense to you. Thank you for helping DroneXL grow! FTC: DroneXL.co käyttää affiliate-linkkejä, jotka tuottavat tuloja.

* Emme myy, jaa, vuokraa tai roskapostita sähköpostiasi, koskaan. Sähköpostimme lähtee arkisin noin klo 17:30.

Illustration: NASA


Discover more from DroneXL

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

SAAT ÄÄNESI KUULUVIIN

Ehdotettu lainsäädäntö uhkaa mahdollisuuksiasi käyttää droneja huvin, työn ja turvallisuuden vuoksi. . Drone Advocacy Alliance taistelee varmistaakseen, että äänesi kuuluu näissä kriittisissä poliittisissa keskusteluissa.Liity meihin ja kerro vaaleilla valituille edustajille, että heidän on suojeltava oikeuttasi lentää.

Drone Advocacy Alliance
TOIMI NYT
Seuraa meitä Google Newsissä!

Hanki osan 107 mukainen lupakirja

Läpäise testi ja nouse taivaalle yhdessä Pilotti-instituutti. Olemme auttaneet tuhansia ihmisiä tulemaan lentokoneiden ja kaupallisten lennokkien lentäjiksi. Alan asiantuntijat ovat suunnitelleet kurssimme, jotta voit läpäistä FAA-kokeet ja saavuttaa unelmasi.

pilotti-instituutti dronexl

Tekijänoikeus © DroneXL.co 2024. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän verkkosivuston sisältö, kuvat ja henkinen omaisuus on suojattu tekijänoikeuslailla. Minkä tahansa materiaalin jäljentäminen tai jakelu ilman DroneXL.co:n etukäteen antamaa kirjallista lupaa on ehdottomasti kielletty. Luvat ja tiedustelut Ota yhteyttä ensiksi.

FTC: DroneXL.co on Amazonin yhteistyökumppani ja käyttää affiliate-linkkejä, jotka voivat tuottaa tuloja oikeutetuista ostoista. Emme myy, jaa, vuokraa tai roskapostita sähköpostiasi.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo on pääkirjoitustoimittaja ja perustaja DroneXL.co, jossa hän kattaa kaikki droneihin liittyvät uutiset, DJI-huhut ja kirjoittaa drone-arvosteluja, ja EVXL.co, kaikki sähköajoneuvoihin liittyvät uutiset. Hän on myös toinen isäntä PiXL Drone Show YouTubessa ja muilla podcast-alustoilla. Hayen tavoittaa osoitteesta haye @ dronexl.co tai @hayekesteloo.

Articles: 3752

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fiFinnish