5G will supercharge drones with much lower latency

5G will supercharge drones with a much lower latency rate of 1 millisecond versus the 50 milliseconds that a 4G connection offers.

5G will supercharge drones with much lower latency

Live Mint reports that at the 43rd AGM, Mukesh Ambani, chairman, and MD Reliance Industries talked about using 5G enabled . And even though he referred only to a very specific use case for drones, having access to a 5G connection can improve the overall capabilities of drones.

“At the moment lots of drones are not allowed to fly beyond line of sight, so the networks don't need to be so complex. But in the longer term when there will be more usage of autonomous drones flying long distance. To be able to fly that far drones will need 5G for better navigation and communication with the pilot,” said Kay Sharpington, Principal Analyst, Research, Gartner.

5G Will Supercharge Drones With Much Lower Latency 1

One of the major advantages that 5G connections offer is the lower latency rate of 1 millisecond versus 4G where the average latency is 50 milliseconds.

Latency is the time it takes for data to travel from the remote controller to the drone and it's an indication of connection quality. 5G enabled drone will improve the pilot's control over the unmanned aircraft from miles away in real-time.

“5G will allow drones to fly with a lot of accuracy. For example, during a flight any communication from a pilot needs to be communicated without any delay. A lot of drone use cases also involve videos, which involves a lot of data streaming. 5G is very good at translating data rapidly,” said Sharpington.

Access to faster Internet speeds means that the drones can live stream high volumes of high-resolution data in real-time. 5G will also enable businesses to apply near real-time (AI) analytics midflight using edge computing and push the envelope of drone technology.

Droneu Marketing Banner Ad 1

Pidä yhteyttä!

If you'd like to stay up to date with all the latest drone news, scoops, rumors, and reviews, then follow us on Twitter, Facebook, YouTube, Instagram or…

Tilaa Daily Drone News -sähköposti.*


 

Submit tips If you have information or tips that you would like to share with us, feel free to submit them hereSupport DroneXL.co: You can support DroneXL.co by using these links when you make your next drone purchase: Adorama, Amazon, B&H, BestBuy, eBay, DJI, Parrotja Yuneec. We make a small commission when you do so at no additional expense to you. Thank you for helping DroneXL grow! FTC: DroneXL.co käyttää affiliate-linkkejä, jotka tuottavat tuloja.

* Emme myy, jaa, vuokraa tai roskapostita sähköpostiasi, koskaan. Sähköpostimme lähtee arkisin noin klo 17:30.


Discover more from DroneXL

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

SAAT ÄÄNESI KUULUVIIN

Ehdotettu lainsäädäntö uhkaa mahdollisuuksiasi käyttää droneja huvin, työn ja turvallisuuden vuoksi. . Drone Advocacy Alliance taistelee varmistaakseen, että äänesi kuuluu näissä kriittisissä poliittisissa keskusteluissa.Liity meihin ja kerro vaaleilla valituille edustajille, että heidän on suojeltava oikeuttasi lentää.

Drone Advocacy Alliance
TOIMI NYT
Seuraa meitä Google Newsissä!

Hanki osan 107 mukainen lupakirja

Läpäise testi ja nouse taivaalle yhdessä Pilotti-instituutti. Olemme auttaneet tuhansia ihmisiä tulemaan lentokoneiden ja kaupallisten lennokkien lentäjiksi. Alan asiantuntijat ovat suunnitelleet kurssimme, jotta voit läpäistä FAA-kokeet ja saavuttaa unelmasi.

pilotti-instituutti dronexl

Tekijänoikeus © DroneXL.co 2024. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän verkkosivuston sisältö, kuvat ja henkinen omaisuus on suojattu tekijänoikeuslailla. Minkä tahansa materiaalin jäljentäminen tai jakelu ilman DroneXL.co:n etukäteen antamaa kirjallista lupaa on ehdottomasti kielletty. Luvat ja tiedustelut Ota yhteyttä ensiksi.

FTC: DroneXL.co on Amazonin yhteistyökumppani ja käyttää affiliate-linkkejä, jotka voivat tuottaa tuloja oikeutetuista ostoista. Emme myy, jaa, vuokraa tai roskapostita sähköpostiasi.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo on pääkirjoitustoimittaja ja perustaja DroneXL.co, jossa hän kattaa kaikki droneihin liittyvät uutiset, DJI-huhut ja kirjoittaa drone-arvosteluja, ja EVXL.co, kaikki sähköajoneuvoihin liittyvät uutiset. Hän on myös toinen isäntä PiXL Drone Show YouTubessa ja muilla podcast-alustoilla. Hayen tavoittaa osoitteesta haye @ dronexl.co tai @hayekesteloo.

Articles: 3752

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fiFinnish