Chico Police Use Thermal Drone Technology to Apprehend a Fleeing Felon

The Chico Department (CPD) in the state of was able to catch a wanted criminal with the help of a thermal drone.

After being confronted by the police at the intersection of Humboldt Avenue and Little Chico Creek, the suspect, Branden Thurston, aged 26, made his escape on foot into the dense undergrowth of Little Chico Creek.

Because there was already a pending criminal warrant for Thurston's arrest, the authorities made it a top priority to capture him. However, due to the dense, thorny vegetation, it was difficult to send out a K-9 unit to search for him.

Thermal drone tech comes to the rescue

The unmanned aircraft system (UAS) used by the CPD was equipped with thermal imaging and a spotlight system. Both of these helped the officers find the hiding suspect.

Law enforcement then detained Thurston and placed him under arrest. According to the CPD, the use of can be implemented rapidly and offers real-time intelligence, both of which can be challenging to acquire using more conventional approaches.

For the sake of openness and transparency, the police department maintains a log of all police flights, including those conducted by drones, and makes this log available to the public.

As a result of how well drone technology worked during this operation, it is likely that law enforcement agencies will use drones more often in the future, reports KRCR.

Chico Police Use Thermal Drone Technology To Apprehend A Fleeing Felon

You can read more about thermal drones being used for good täällä DroneXL:ssä.

Photos courtesy of the Chico Police Department.


Discover more from DroneXL

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

SAAT ÄÄNESI KUULUVIIN

Ehdotettu lainsäädäntö uhkaa mahdollisuuksiasi käyttää droneja huvin, työn ja turvallisuuden vuoksi. . Drone Advocacy Alliance taistelee varmistaakseen, että äänesi kuuluu näissä kriittisissä poliittisissa keskusteluissa.Liity meihin ja kerro vaaleilla valituille edustajille, että heidän on suojeltava oikeuttasi lentää.

Drone Advocacy Alliance
TOIMI NYT
Seuraa meitä Google Newsissä!

Hanki osan 107 mukainen lupakirja

Läpäise testi ja nouse taivaalle yhdessä Pilotti-instituutti. Olemme auttaneet tuhansia ihmisiä tulemaan lentokoneiden ja kaupallisten lennokkien lentäjiksi. Alan asiantuntijat ovat suunnitelleet kurssimme, jotta voit läpäistä FAA-kokeet ja saavuttaa unelmasi.

pilotti-instituutti dronexl

Tekijänoikeus © DroneXL.co 2024. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän verkkosivuston sisältö, kuvat ja henkinen omaisuus on suojattu tekijänoikeuslailla. Minkä tahansa materiaalin jäljentäminen tai jakelu ilman DroneXL.co:n etukäteen antamaa kirjallista lupaa on ehdottomasti kielletty. Luvat ja tiedustelut Ota yhteyttä ensiksi.

FTC: DroneXL.co on Amazonin yhteistyökumppani ja käyttää affiliate-linkkejä, jotka voivat tuottaa tuloja oikeutetuista ostoista. Emme myy, jaa, vuokraa tai roskapostita sähköpostiasi.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo on pääkirjoitustoimittaja ja perustaja DroneXL.co, jossa hän kattaa kaikki droneihin liittyvät uutiset, DJI-huhut ja kirjoittaa drone-arvosteluja, ja EVXL.co, kaikki sähköajoneuvoihin liittyvät uutiset. Hän on myös toinen isäntä PiXL Drone Show YouTubessa ja muilla podcast-alustoilla. Hayen tavoittaa osoitteesta haye @ dronexl.co tai @hayekesteloo.

Articles: 3752

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fiFinnish