Transforming Midland: Public Safety Ascends with Drones

In a remarkable display of the technological advancements impacting local services, the Midland Fire Department showcased its new fleet of drones, including Chinese drones, to the Midland City Council members in a special meeting held Monday evening at the City Hall.

Licensed drone pilots and other fire department representatives, led by Battalion Chief Roger Bebeau, executed a live demonstration. Despite the windy conditions in , one of the department's four drones, purchased last year, was showcased alongside a new fire engine.

This event was attended by Mayor Maureen Donker, council members Diane Brown Wilhelm, Tim Soler, Steve Arnosky, and several city staff members.

Transforming Midland: Public Safety Ascends With Drones

How drones assist in Public Safety Operations

A licensed drone pilot, Keith Jonas, commenced the presentation by explaining the drones' various utilizations to date. Notably, they've assisted in fire investigations, including the Genji restaurant fire in February, allowing officials to obtain images from within the site without endangering lives.

As Jonas stated according to the Midland Daily News, “You can get into areas that the fire marshal couldn't get into without risking life and limb.”

Moreover, drones have played a significant role in firefighting efforts, as seen in the Mode's Tavern fire in Bay City, where thermal cameras identified hotspots amid the smoke.

The drone's utility extends to rescue operations too, aiding in locating a hit-and-run suspect, effectively reducing the need for additional law enforcement personnel. In Jonas's words, “This is a force multiplier.”

Aside from fire department operations, the drones have been employed in collaboration with the Midland Department, providing surveillance during high-profile visits like Gov. Ron DeSantis's arrival and departure from the Great Hall on April 6. Similarly, drones were used to survey rooftops along the Memorial Day parade route for safety purposes.

The Midland Fire Department is now contemplating investing in live-streaming equipment, allowing for remote broadcasting of drone footage. Chief Bebeau spoke about the department's enthusiasm for drones after the Edenville Dam failure, where they saw firsthand how drones aided rescue operations.

Echoing Bebeau's sentiments, Jonas emphasized, “I never thought that we'd get as many missions with the drone as we have.”

The Midland Fire Department's drone program, with its clear contribution to community safety, serves as a testament to technology's transformative impact on public services.

Photos courtesy of Isabelle Pasciolla / Midland Daily News


Tutustu muihin tuotteisiin DroneXL

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

SAAT ÄÄNESI KUULUVIIN

Ehdotettu lainsäädäntö uhkaa mahdollisuuksiasi käyttää droneja huvin, työn ja turvallisuuden vuoksi. . Drone Advocacy Alliance taistelee varmistaakseen, että äänesi kuuluu näissä kriittisissä poliittisissa keskusteluissa.Liity meihin ja kerro vaaleilla valituille edustajille, että heidän on suojeltava oikeuttasi lentää.

Drone Advocacy Alliance
TOIMI NYT
Seuraa meitä Google Newsissä!

Hanki osan 107 mukainen lupakirja

Läpäise testi ja nouse taivaalle yhdessä Pilotti-instituutti. Olemme auttaneet tuhansia ihmisiä tulemaan lentokoneiden ja kaupallisten lennokkien lentäjiksi. Alan asiantuntijat ovat suunnitelleet kurssimme, jotta voit läpäistä FAA-kokeet ja saavuttaa unelmasi.

pilotti-instituutti dronexl

Tekijänoikeus © DroneXL.co 2024. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän verkkosivuston sisältö, kuvat ja henkinen omaisuus on suojattu tekijänoikeuslailla. Minkä tahansa materiaalin jäljentäminen tai jakelu ilman DroneXL.co:n etukäteen antamaa kirjallista lupaa on ehdottomasti kielletty. Luvat ja tiedustelut Ota yhteyttä ensiksi.

FTC: DroneXL.co on Amazonin yhteistyökumppani ja käyttää affiliate-linkkejä, jotka voivat tuottaa tuloja oikeutetuista ostoista. Emme myy, jaa, vuokraa tai roskapostita sähköpostiasi.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo on pääkirjoitustoimittaja ja perustaja DroneXL.co, jossa hän kattaa kaikki droneihin liittyvät uutiset, DJI-huhut ja kirjoittaa drone-arvosteluja, ja EVXL.co, kaikki sähköajoneuvoihin liittyvät uutiset. Hän on myös toinen isäntä PiXL Drone Show YouTubessa ja muilla podcast-alustoilla. Hayen tavoittaa osoitteesta haye @ dronexl.co tai @hayekesteloo.

Artikkelit: 3748

Jätä vastaus

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietojasi käsitellään.

fiFinnish