Drone Disruption: Unplanned Aerial Guest Changes NFL Game Rules

In a world where drones are becoming an integral part of our daily lives, the 2022 Bengals-Raiders Wildcard game witnessed a disruption that took the NFL by surprise. On a chilly January day, PayCor Stadium became the epicenter of a drone controversy, leading the NFL to rethink its drone protocol.

The Disruptive Moment

On January 15, 2022, as the Cincinnati Bengals clashed with the Las Vegas Raiders, an unexpected guest made its presence felt above the stadium. A drone, unauthorized and definitely unwelcome, hovered above the players and the crowd.

As reported by the Cincinnati Enquirer, the “incident led to an NFL policy change.” Judge Matthew McFarland emphasized, “This is a new and emerging safety issue that (the NFL is) taking seriously,” noting that such incidents were rare, especially in the U.S.

The Man Behind the Sticks

The drone pilot, 25-year-old Dailon Dabney, was no seasoned criminal but a content creator seeking views for his YouTube channel. In court, Dabney raportoidusti confessed he was “trying to get more content” for his channel, aiming to boost subscriber counts and revenue.

He admitted to earning money by shooting videos. However, Dabney's aspirations came at a cost. He had to forfeit his drone, a DJI Air 2, valued over $1,000. Additionally, Judge McFarland sentenced him to a year of probation and mandated 40 hours of community service.

A Precedent Set

Dabney wasn't alone in facing consequences. Travis Lenhoff, another drone enthusiast, had flown his drone over the Great American Ballpark on its Opening Day in 2022. Like Dabney, Lenhoff pleaded guilty to the charge and received a year's probation.

Both infringements highlighted a critical point: the violation of temporary flight restrictions. Specifically, flying drones over stadiums designated as zones during sporting events is illegal.

Flying drones comes with responsibility. Incidents like these serve as a cautionary tale, emphasizing the importance of adhering to flight restrictions, especially during significant events. And as for the NFL, they've made their stance clear: safety first, game second.


Tutustu muihin tuotteisiin DroneXL

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

SAAT ÄÄNESI KUULUVIIN

Ehdotettu lainsäädäntö uhkaa mahdollisuuksiasi käyttää droneja huvin, työn ja turvallisuuden vuoksi. . Drone Advocacy Alliance taistelee varmistaakseen, että äänesi kuuluu näissä kriittisissä poliittisissa keskusteluissa.Liity meihin ja kerro vaaleilla valituille edustajille, että heidän on suojeltava oikeuttasi lentää.

Drone Advocacy Alliance
TOIMI NYT
Seuraa meitä Google Newsissä!

Hanki osan 107 mukainen lupakirja

Läpäise testi ja nouse taivaalle yhdessä Pilotti-instituutti. Olemme auttaneet tuhansia ihmisiä tulemaan lentokoneiden ja kaupallisten lennokkien lentäjiksi. Alan asiantuntijat ovat suunnitelleet kurssimme, jotta voit läpäistä FAA-kokeet ja saavuttaa unelmasi.

pilotti-instituutti dronexl

Tekijänoikeus © DroneXL.co 2024. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän verkkosivuston sisältö, kuvat ja henkinen omaisuus on suojattu tekijänoikeuslailla. Minkä tahansa materiaalin jäljentäminen tai jakelu ilman DroneXL.co:n etukäteen antamaa kirjallista lupaa on ehdottomasti kielletty. Luvat ja tiedustelut Ota yhteyttä ensiksi.

FTC: DroneXL.co on Amazonin yhteistyökumppani ja käyttää affiliate-linkkejä, jotka voivat tuottaa tuloja oikeutetuista ostoista. Emme myy, jaa, vuokraa tai roskapostita sähköpostiasi.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo on pääkirjoitustoimittaja ja perustaja DroneXL.co, jossa hän kattaa kaikki droneihin liittyvät uutiset, DJI-huhut ja kirjoittaa drone-arvosteluja, ja EVXL.co, kaikki sähköajoneuvoihin liittyvät uutiset. Hän on myös toinen isäntä PiXL Drone Show YouTubessa ja muilla podcast-alustoilla. Hayen tavoittaa osoitteesta haye @ dronexl.co tai @hayekesteloo.

Artikkelit: 3748

Jätä vastaus

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietojasi käsitellään.

fiFinnish