Drone Manufacturers Struggle with Remote ID Compliance Ahead of FAA Deadline

SkySafe's Research Reveals Drone Industry's Lack of Preparedness for Remote ID Implementation

In a recent study conducted by SkySafe, a leading drone tracking data and intelligence company, it was discovered that five out of seven drone manufacturers will not be compliant by the Federal Aviation Administration's (FAA) deadline on March 16, 2024. This lack of readiness raises concerns about airspace management, safety, and the enforcement of the Remote ID rule.

The FAA's Remote ID rule, initially set to take effect in September 2023, was extended to March 16, 2024, to give manufacturers and operators more time to prepare. The rule requires drones weighing over 250 grams to broadcast identifying and positional information while in flight. Drone operators who fail to comply by the deadline may face fines and the suspension or revocation of their pilot certificates.

READ MORE: FAA REMOTE ID FOR DRONES KICKS IN TOMORROW!

Remote ID is often compared to a digital license plate, providing a means for public safety and other authorized officials to identify the owner of a small unmanned aircraft system (sUAS) if it is flying in an unsafe manner or in a restricted area. With over 1 million drones registered in the and nearly 3.5 million total drones currently in use, the ability to differentiate authorized drones from potential threats is crucial.

SkySafe's research team investigated the implementation of standard Remote ID drones across seven manufacturers: DJI, , Autel, , , EXO, and . The team found significant inconsistencies in implementing the FAA-required specifications outlined in ASTM F3411 – 22a, “Standard Specification for Remote ID and Tracking.”

Skydio is Remote ID Ready

Only Skydio, an American drone company, has properly implemented standard Remote ID technology in its current fleet models. Skydio's implementation earned a “Fully Ready” grade due to its accurate and robust implementation, which includes the use of compliant serial numbers and prohibiting users from disabling Remote ID broadcasts in its mobile app.

Other manufacturers, however, fell short. DJI received a “Minor Issues” grade, while Parrot received a “Needs Improvement” grade. Autel was given a “Major Flaws” grade, and SwellPro, EXO, and Yuneec received “Not Compliant” grades.

The lack of Remote ID readiness among drone manufacturers raises questions about accountability and culpability. Who is at fault if a pilot is found to be operating a standard Remote ID drone that doesn't follow the required specifications? Who will hold manufacturers responsible for implementations that do not comply with the ASTM standard for Remote ID?

As the March 16 deadline approaches, SkySafe's research highlights the need for accountability in adhering to standards. SkySafe plans to share Remote ID data with the FAA to help monitor the program beyond the deadline. Drone manufacturers must revisit their efforts around Remote ID implementation to ensure pilots can operate their drones safely and compliantly.

In conclusion, the must embrace a culture of responsiveness around industry standards to safeguard both innovation and safety in the ever-evolving landscape of sUAS technology.


Tutustu muihin tuotteisiin DroneXL

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

SAAT ÄÄNESI KUULUVIIN

Ehdotettu lainsäädäntö uhkaa mahdollisuuksiasi käyttää droneja huvin, työn ja turvallisuuden vuoksi. . Drone Advocacy Alliance taistelee varmistaakseen, että äänesi kuuluu näissä kriittisissä poliittisissa keskusteluissa.Liity meihin ja kerro vaaleilla valituille edustajille, että heidän on suojeltava oikeuttasi lentää.

Drone Advocacy Alliance
TOIMI NYT
Seuraa meitä Google Newsissä!

Hanki osan 107 mukainen lupakirja

Läpäise testi ja nouse taivaalle yhdessä Pilotti-instituutti. Olemme auttaneet tuhansia ihmisiä tulemaan lentokoneiden ja kaupallisten lennokkien lentäjiksi. Alan asiantuntijat ovat suunnitelleet kurssimme, jotta voit läpäistä FAA-kokeet ja saavuttaa unelmasi.

pilotti-instituutti dronexl

Tekijänoikeus © DroneXL.co 2024. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän verkkosivuston sisältö, kuvat ja henkinen omaisuus on suojattu tekijänoikeuslailla. Minkä tahansa materiaalin jäljentäminen tai jakelu ilman DroneXL.co:n etukäteen antamaa kirjallista lupaa on ehdottomasti kielletty. Luvat ja tiedustelut Ota yhteyttä ensiksi.

FTC: DroneXL.co on Amazonin yhteistyökumppani ja käyttää affiliate-linkkejä, jotka voivat tuottaa tuloja oikeutetuista ostoista. Emme myy, jaa, vuokraa tai roskapostita sähköpostiasi.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo on pääkirjoitustoimittaja ja perustaja DroneXL.co, jossa hän kattaa kaikki droneihin liittyvät uutiset, DJI-huhut ja kirjoittaa drone-arvosteluja, ja EVXL.co, kaikki sähköajoneuvoihin liittyvät uutiset. Hän on myös toinen isäntä PiXL Drone Show YouTubessa ja muilla podcast-alustoilla. Hayen tavoittaa osoitteesta haye @ dronexl.co tai @hayekesteloo.

Artikkelit: 3748

2 Huomautuksia

  1. How interesting: a company (SkySafe) with Andreessen Horowitz as the lead investor has issued a report absolutely gushing with positive remarks about how only one company (Skydio) is fully compliant, and also happens Andreesen Horowitz as a lead investor…

    I’m sure that is a complete coincidence.

    • I was wondering the same thing. Too much of a coincidence, right? Seems like Skydio is fighting DJI in new and interesting ways.

Jätä vastaus

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietojasi käsitellään.

fiFinnish