Drone-lentäjät kohtaavat uusia rajoituksia: Vermontin lakiehdotuksen tavoitteena on suojella yksityisyyttä

Legislation Targets Drone Surveillance Over Private Property

In Vermont, lawmakers are discussing a new bill that would restrict drone usage over private property in an effort to protect homeowner privacy. The proposed legislation, known as H.284, would prohibit flying drones less than 100 feet above private property without the consent of the property owner, reports Vermont Biz.

The bill's sponsors, Rep. Josie Leavitt (D-Grand Isle) and Rep. Michael Morgan (R-West Milton), say the measure was prompted by concerns from a constituent who reported a drone frequently hovering over their home while their daughter was sunbathing.

“Hovering over someone's house technically qualifies as stalking,” Leavitt said. “The goal of the bill is to protect the privacy of homeowners, a concern that came up recently in talks with constituents.”

Under the proposed law, drone operators would also be prohibited from using their devices to record privately owned property with the intent of conducting surveillance – defined as observing someone or something with enough clarity to identify their identity, habits, movements, or unique features.

Violators would face fines of $50 for a first offense and $250 for any subsequent offenses. Drone sellers would also be required to notify buyers about the new restrictions.

While most drone owners in are “respectful and courteous” with their hobby, according to Leavitt, some are concerned that the bill's specifics are too arbitrary. Steve Mermelstein, a photographer and founder of the Vermont Drone services group, believes the 100-foot altitude limit is unrealistic.

“They have to be within 20 to 30 feet to really make that person stop looking like an ant and be able to identify them, let alone really have a clear image of them,” Mermelstein said. “The drones that are available to consumers… just don't have that zoom capability that you see on TV or you see in fiction.”

Despite these concerns, legislators supporting the bill believe regulation is necessary to help homeowners feel safe. While have said it would be hard to regulate airspace, they would “have no problem regulating creepy behavior,” Leavitt noted.

“The thing that's most important about this bill is to just gently remind drone operators that they need to respect private property,” she said.


Discover more from DroneXL

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

SAAT ÄÄNESI KUULUVIIN

Ehdotettu lainsäädäntö uhkaa mahdollisuuksiasi käyttää droneja huvin, työn ja turvallisuuden vuoksi. . Drone Advocacy Alliance taistelee varmistaakseen, että äänesi kuuluu näissä kriittisissä poliittisissa keskusteluissa.Liity meihin ja kerro vaaleilla valituille edustajille, että heidän on suojeltava oikeuttasi lentää.

Drone Advocacy Alliance
TOIMI NYT
Seuraa meitä Google Newsissä!

Hanki osan 107 mukainen lupakirja

Läpäise testi ja nouse taivaalle yhdessä Pilotti-instituutti. Olemme auttaneet tuhansia ihmisiä tulemaan lentokoneiden ja kaupallisten lennokkien lentäjiksi. Alan asiantuntijat ovat suunnitelleet kurssimme, jotta voit läpäistä FAA-kokeet ja saavuttaa unelmasi.

pilotti-instituutti dronexl

Tekijänoikeus © DroneXL.co 2024. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän verkkosivuston sisältö, kuvat ja henkinen omaisuus on suojattu tekijänoikeuslailla. Minkä tahansa materiaalin jäljentäminen tai jakelu ilman DroneXL.co:n etukäteen antamaa kirjallista lupaa on ehdottomasti kielletty. Luvat ja tiedustelut Ota yhteyttä ensiksi.

FTC: DroneXL.co on Amazonin yhteistyökumppani ja käyttää affiliate-linkkejä, jotka voivat tuottaa tuloja oikeutetuista ostoista. Emme myy, jaa, vuokraa tai roskapostita sähköpostiasi.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo on pääkirjoitustoimittaja ja perustaja DroneXL.co, jossa hän kattaa kaikki droneihin liittyvät uutiset, DJI-huhut ja kirjoittaa drone-arvosteluja, ja EVXL.co, kaikki sähköajoneuvoihin liittyvät uutiset. Hän on myös toinen isäntä PiXL Drone Show YouTubessa ja muilla podcast-alustoilla. Hayen tavoittaa osoitteesta haye @ dronexl.co tai @hayekesteloo.

Articles: 3764

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fiFinnish