Ukraine’s Long-Range Drone Operations Defy US Warnings

Despite US warnings to cease drone operations inside , continues to invest in and utilize long-range drones capable of striking targets as far as Siberia. The drone program has disrupted much of Russia's oil and military infrastructure, but the is pushing for Ukraine to halt these strikes due to concerns ranging from oil price increases to the potential for an uncontrollable tit-for-tat conflict, reports The Economist.

Ukraine's Drone Development

Ukraine has prioritized the development of long-range drones, investing hundreds of millions of dollars into the technology. Half a dozen firms now manufacture these drones, with the best new models boasting a range of 3,000km. The program was born out of necessity, as the West has been hesitant to provide Ukraine with long-range weapons.

Concerns and Consequences

The White House has expressed concerns about Ukraine's drone strikes, citing potential oil price increases and the risk of an escalating conflict in which Ukraine could end up the loser. These fears were heightened in late March when Russia inflicted millions of dollars in damage to Ukraine's energy infrastructure, revealing vulnerabilities in Ukraine's air defenses.

On April 11th, Russian Kh-69 low-altitude cruise missiles destroyed Ukraine's Trypilska power station, despite its proximity to Kyiv's Patriot air-defense systems. This attack further underscored the potential consequences of the ongoing drone strikes.

Ukraine's Stance

Despite US advice to halt the strikes, Ukraine has not yet instructed its intelligence officers to scale back operations. “Detective,” an intelligence officer involved in the program, stated that while there has been a temporary shift away from targeting oil infrastructure, the targets change daily to keep the Russians on their toes.

One long-range-drone producer claimed that not all American representatives agree with the official policy, suggesting that some contacts have privately encouraged Ukraine to continue the strikes. The producer also predicted an expansion of Ukraine's drone program in the coming months, citing Russia's scorched-earth tactics as justification for reciprocal action.

As the conflict continues, Ukraine's long-range drone operations remain a point of contention between the nation and its US allies. Despite warnings and concerns about escalation, Ukraine appears committed to utilizing these drones to disrupt Russian infrastructure and maintain pressure on its adversary. The future of the drone program and its impact on the ongoing war remain uncertain, but it is clear that Ukraine views these operations as a crucial component of its defense strategy.


Tutustu muihin tuotteisiin DroneXL

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

SAAT ÄÄNESI KUULUVIIN

Ehdotettu lainsäädäntö uhkaa mahdollisuuksiasi käyttää droneja huvin, työn ja turvallisuuden vuoksi. . Drone Advocacy Alliance taistelee varmistaakseen, että äänesi kuuluu näissä kriittisissä poliittisissa keskusteluissa.Liity meihin ja kerro vaaleilla valituille edustajille, että heidän on suojeltava oikeuttasi lentää.

Drone Advocacy Alliance
TOIMI NYT
Seuraa meitä Google Newsissä!

Hanki osan 107 mukainen lupakirja

Läpäise testi ja nouse taivaalle yhdessä Pilotti-instituutti. Olemme auttaneet tuhansia ihmisiä tulemaan lentokoneiden ja kaupallisten lennokkien lentäjiksi. Alan asiantuntijat ovat suunnitelleet kurssimme, jotta voit läpäistä FAA-kokeet ja saavuttaa unelmasi.

pilotti-instituutti dronexl

Tekijänoikeus © DroneXL.co 2024. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän verkkosivuston sisältö, kuvat ja henkinen omaisuus on suojattu tekijänoikeuslailla. Minkä tahansa materiaalin jäljentäminen tai jakelu ilman DroneXL.co:n etukäteen antamaa kirjallista lupaa on ehdottomasti kielletty. Luvat ja tiedustelut Ota yhteyttä ensiksi.

FTC: DroneXL.co on Amazonin yhteistyökumppani ja käyttää affiliate-linkkejä, jotka voivat tuottaa tuloja oikeutetuista ostoista. Emme myy, jaa, vuokraa tai roskapostita sähköpostiasi.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo on pääkirjoitustoimittaja ja perustaja DroneXL.co, jossa hän kattaa kaikki droneihin liittyvät uutiset, DJI-huhut ja kirjoittaa drone-arvosteluja, ja EVXL.co, kaikki sähköajoneuvoihin liittyvät uutiset. Hän on myös toinen isäntä PiXL Drone Show YouTubessa ja muilla podcast-alustoilla. Hayen tavoittaa osoitteesta haye @ dronexl.co tai @hayekesteloo.

Artikkelit: 3730

Jätä vastaus

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietojasi käsitellään.

fiFinnish