Pentagon’s Costly Headache: Cheap Drones

The Rising Threat of Low-Cost Drones

The Pentagon is grappling with a critical issue in the Red Sea and Gulf of Aden: intercepting low-cost, yet lethal drones. The challenge lies in the economic disparity between expensive military responses and the relatively cheap drones deployed by adversaries.

The Cost Imbalance

Expensive Defense Against Cheap Threats

The U.S. and allied militaries are often using multimillion-dollar munitions to destroy unmanned aerial systems (UAS) that can be assembled with off-the-shelf parts at a fraction of the cost. This discrepancy raises concerns about the sustainability of current defense strategies.

Bill LaPlante, the Pentagon's chief weapons buyer, raportoidusti highlighted the issue during a Senate appropriations subcommittee meeting on May 15.

“If we're shooting down a $50,000 one-way drone with a $3 million missile, that's not a good cost equation,” LaPlante said. “The technology is changing every couple of weeks, and the tactics are changing, and it's going to be a constant fight.”

Current Expenditures and Challenges

's attempt to target with hundreds of attack drones earlier this year and the persistent Houthi drone attacks on vessels near Yemen have significantly strained U.S. resources. The U.S. Navy has spent approximately $1 billion in munitions over the past six months patrolling the region.

In January, a killed three troops in Jordan at Tower 22, near al-Tanf garrison. Rear Adm. Fred Pyle, director of surface warfare on the chief of naval operations' staff, emphasized the financial strain of these engagements.

“Do we need to find — or should we find — a more-cost effective way of downing, say, an inexpensive drone? Absolutely,” Pyle stated at a Center for Strategic and International Studies event.

Efforts to Address the Issue

Seeking Cost-Effective Solutions

The Pentagon is actively seeking more cost-effective countermeasures. Ships in the Greater have been using variants of the Standard Missile to intercept drones, with each SM-2 missile costing roughly $2 million. In contrast, an Iranian Shahed drone or its Houthi equivalent costs only thousands of dollars.

To mitigate costs, the Army purchased 600 Coyote interceptors from RTX (formerly Raytheon Technologies) in February for $75 million. These interceptors are part of the Low, slow, small, unmanned aircraft Integrated Defeat System (LIDS), designed to counter small drone threats effectively.

Future Strategies

Both LaPlante and Pyle have indicated that the Pentagon is consulting with the defense industry to develop more efficient solutions, although they have not disclosed potential contractors. The focus remains on finding innovative technologies and strategies to combat the evolving drone threat without the prohibitive costs currently incurred.

The Pentagon's struggle with cost-effective drone interception underscores a broader challenge in modern warfare. As adversaries increasingly deploy inexpensive drones, traditional defense mechanisms become economically unsustainable. The pursuit of innovative and affordable countermeasures is critical to maintaining strategic and financial viability.

DroneXL:n näkemys

The Pentagon's challenge with cheap drones highlights the need for innovation in military defense systems. Finding cost-effective solutions is not just a financial necessity but also a strategic imperative. Embracing new technologies and adaptive tactics can help level the playing field, ensuring that the U.S. military remains capable of countering evolving threats without breaking the bank. The 's continued advancements will be crucial in providing these solutions, reflecting the importance of staying ahead in the technological race.


Tutustu muihin tuotteisiin DroneXL

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

SAAT ÄÄNESI KUULUVIIN

Ehdotettu lainsäädäntö uhkaa mahdollisuuksiasi käyttää droneja huvin, työn ja turvallisuuden vuoksi. . Drone Advocacy Alliance taistelee varmistaakseen, että äänesi kuuluu näissä kriittisissä poliittisissa keskusteluissa.Liity meihin ja kerro vaaleilla valituille edustajille, että heidän on suojeltava oikeuttasi lentää.

Drone Advocacy Alliance
TOIMI NYT
Seuraa meitä Google Newsissä!

Hanki osan 107 mukainen lupakirja

Läpäise testi ja nouse taivaalle yhdessä Pilotti-instituutti. Olemme auttaneet tuhansia ihmisiä tulemaan lentokoneiden ja kaupallisten lennokkien lentäjiksi. Alan asiantuntijat ovat suunnitelleet kurssimme, jotta voit läpäistä FAA-kokeet ja saavuttaa unelmasi.

pilotti-instituutti dronexl

Tekijänoikeus © DroneXL.co 2024. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän verkkosivuston sisältö, kuvat ja henkinen omaisuus on suojattu tekijänoikeuslailla. Minkä tahansa materiaalin jäljentäminen tai jakelu ilman DroneXL.co:n etukäteen antamaa kirjallista lupaa on ehdottomasti kielletty. Luvat ja tiedustelut Ota yhteyttä ensiksi.

FTC: DroneXL.co on Amazonin yhteistyökumppani ja käyttää affiliate-linkkejä, jotka voivat tuottaa tuloja oikeutetuista ostoista. Emme myy, jaa, vuokraa tai roskapostita sähköpostiasi.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo on pääkirjoitustoimittaja ja perustaja DroneXL.co, jossa hän kattaa kaikki droneihin liittyvät uutiset, DJI-huhut ja kirjoittaa drone-arvosteluja, ja EVXL.co, kaikki sähköajoneuvoihin liittyvät uutiset. Hän on myös toinen isäntä PiXL Drone Show YouTubessa ja muilla podcast-alustoilla. Hayen tavoittaa osoitteesta haye @ dronexl.co tai @hayekesteloo.

Artikkelit: 3735

Jätä vastaus

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietojasi käsitellään.

fiFinnish