Moya Aero’s Bold Move: Middle-Mile eVTOL Drone Market

Game-Changing Partnership for Middle-Mile eVTOL

Moya Aero, a Brazilian drone manufacturer, is making headlines with its plan to enter the middle-mile drone market. The company has raportoidusti partnered with Aeromot to develop drones capable of tackling challenging terrains, like the rainforest and offshore oil rigs.

First Test Flight Success

In November 2023, Moya Aero successfully conducted the first flight of its subscale heavy-lift eVTOL prototype near São José dos Campos, São Paulo. The five-minute hover flight was a significant milestone in Moya's journey towards certification and commercial deployment of its drones.

Design of the Moya Cargo Drone

The Moya eVTOL is an autonomous, electric vertical takeoff and landing (eVTOL) heavy-lift cargo drone. Its airframe is made of carbon fiber composite materials.

The drone has a tandem tilt-wing configuration with four propellers and four electric motors. It is powered by batteries developed in-house by Moya Aero, along with motors produced by T-Motors.

Moya Aero'S Bold Move: Middle-Mile Evtol Drone Market 2

The eVTOL takes off and lands with the fuselage nearly parallel to the ground. Once in flight, the wings tilt and the aircraft flies with its fuselage at an angle to enable efficient forward flight.

The drone has fixed tricycle wheeled landing gear[1]. Its bold design allows adaptations for different missions like cargo delivery to remote areas and agricultural crop spraying.

Moya Aero'S Bold Move: Middle-Mile Evtol Drone Market 3

Moya claims their eVTOL's payload capacity is 10 times greater than current small conventional drones. For agricultural applications, it can spray 6 times more area per hour with greater precision.

The Moya eVTOL cargo drone has an innovative tandem tilt-wing design optimized for vertical takeoff and landing as well as efficient forward flight. Its large size and payload capacity set it apart from smaller conventional drones, enabling new logistics and agricultural applications.

Specs and Capabilities

The production version of the Moya's eVTOL cargo drone is planned to have the following specifications:

  • Total length: 5.1 m (16.7 ft)
  • Height: 1.8 m (5.9 ft)
  • Front wing span: 7.1 m (23.3 ft)
  • Rear wing span: 7.4 m (24.2 ft)
  • Maximum payload: 200 kg (441 lb)
  • Liquid payload volume: 550 liters (145 gal)
  • Cruise speed: 150 km/h (93 mph)
  • Range: 300 km (186 mi)
  • Flight time: 42 minutes

The drone features tandem tilt-wings, four propellers, and battery power, making it a robust solution for middle-mile cargo delivery.

Targeting Remote and Challenging Regions

With Aeromot's collaboration, Moya aims to revolutionize cargo transport in 's remote areas. Their focus on the middle-mile segment means their drones will bridge the gap between distribution centers and retail stores or fulfillment centers, enhancing supply chain efficiency in hard-to-reach locations.

Moya Aero'S Bold Move: Middle-Mile Evtol Drone Market 4

Industry Context

The middle-mile cargo drone market is growing, with several companies globally developing autonomous eVTOL drones for this purpose. Moya Aero's innovative approach and strategic partnership place it as a promising player in this competitive field.

DroneXL:n näkemys

Moya Aero's move into the middle-mile eVTOL market is a bold step that could transform logistics in Brazil's remote regions. By leveraging Aeromot's expertise and their own innovative technology, Moya is set to address significant logistical challenges. This partnership highlights the potential of drones to improve efficiency and connectivity in hard-to-reach areas, reaffirming the transformative power of in modern logistics.


Tutustu muihin tuotteisiin DroneXL

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

SAAT ÄÄNESI KUULUVIIN

Ehdotettu lainsäädäntö uhkaa mahdollisuuksiasi käyttää droneja huvin, työn ja turvallisuuden vuoksi. . Drone Advocacy Alliance taistelee varmistaakseen, että äänesi kuuluu näissä kriittisissä poliittisissa keskusteluissa.Liity meihin ja kerro vaaleilla valituille edustajille, että heidän on suojeltava oikeuttasi lentää.

Drone Advocacy Alliance
TOIMI NYT
Seuraa meitä Google Newsissä!

Hanki osan 107 mukainen lupakirja

Läpäise testi ja nouse taivaalle yhdessä Pilotti-instituutti. Olemme auttaneet tuhansia ihmisiä tulemaan lentokoneiden ja kaupallisten lennokkien lentäjiksi. Alan asiantuntijat ovat suunnitelleet kurssimme, jotta voit läpäistä FAA-kokeet ja saavuttaa unelmasi.

pilotti-instituutti dronexl

Tekijänoikeus © DroneXL.co 2024. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän verkkosivuston sisältö, kuvat ja henkinen omaisuus on suojattu tekijänoikeuslailla. Minkä tahansa materiaalin jäljentäminen tai jakelu ilman DroneXL.co:n etukäteen antamaa kirjallista lupaa on ehdottomasti kielletty. Luvat ja tiedustelut Ota yhteyttä ensiksi.

FTC: DroneXL.co on Amazonin yhteistyökumppani ja käyttää affiliate-linkkejä, jotka voivat tuottaa tuloja oikeutetuista ostoista. Emme myy, jaa, vuokraa tai roskapostita sähköpostiasi.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo on pääkirjoitustoimittaja ja perustaja DroneXL.co, jossa hän kattaa kaikki droneihin liittyvät uutiset, DJI-huhut ja kirjoittaa drone-arvosteluja, ja EVXL.co, kaikki sähköajoneuvoihin liittyvät uutiset. Hän on myös toinen isäntä PiXL Drone Show YouTubessa ja muilla podcast-alustoilla. Hayen tavoittaa osoitteesta haye @ dronexl.co tai @hayekesteloo.

Artikkelit: 3730

Jätä vastaus

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietojasi käsitellään.

fiFinnish