DJI Mavic 3 Pro Drone Conquers Mount Everest in Groundbreaking Flight

As reported by DJI's official YouTube channel, the renowned drone manufacturer has achieved a remarkable feat by flying their Pro drone along the entire climbing route of Mount Everest, reaching the summit at an astonishing altitude of 29,029 feet (8,848 meters).

YouTube video

Tracing the Climbers' Path

The drone's journey began at the Everest Base Camp, situated at 17,388 feet (5,300 meters), and followed the same trail used by mountaineers in their ascent. The video showcases the drone's progression through various camps:

  • Camp One: 19,685 feet (6,000 meters)
  • Camp Two: 21,325 feet (6,500 meters)
  • Camp Three: 23,622 feet (7,200 meters)
  • Camp Four: 26,083 feet (7,950 meters)

Entering the Death Zone

As the drone surpassed the 26,247-foot (8,000-meter) mark, it entered what climbers refer to as the “death zone.” This area is known for its extremely thin air and the high risks associated with prolonged exposure to such altitudes.

Final Ascent

The Mavic 3 Pro continued its climb, capturing footage of:

  • The Everest Balcony: 27,559 feet (8,400 meters)
  • The Hillary Step: 28,543 feet (8,700 meters)
  • The Summit: 29,029 feet (8,848 meters)

Technical Challenges

Flying a consumer drone at such extreme altitudes presents significant technical challenges. While DJI has not confirmed any specific modifications, it's speculated that adjustments to both hardware and software may have been necessary to achieve this feat.

A commenter on the video raised a pertinent question: “Wait, I thought the max takeoff altitude was 6000m?” This highlights the extraordinary nature of this accomplishment, as it far exceeds the typical operational limits of consumer drones.

We suspect that DJI, first of all removed the elevation limiter, and secondly, perhaps allows the drone propellers to spin faster to accommodate for the thin air at such high elevations, and provide enough lift for the drone to fly over the summit of Mount Everest.

DroneXL:n näkemys

This groundbreaking flight by the DJI Mavic 3 Pro demonstrates the rapid advancements in and its potential for capturing footage in previously inaccessible locations. It opens up new possibilities for documentary filmmaking, scientific research, and even operations in high-altitude environments.

While this achievement is impressive, it's important to note that flying drones at such extreme altitudes requires careful planning, potentially specialized equipment, and adherence to local regulations. As drone technology continues to evolve, we can expect to see more incredible feats that push the boundaries of what's possible in aerial cinematography and exploration.

Keep in mind that this is not the first time a drone from DJI has been flown at such high altitudes, back in 2022 we reported on these amazing shots of a DJI Mavic 3 drone flying around the tallest mountain on earth and more recently we reported on a DJI FlyCart 30 drone used to bring supplies and remove garbage from Mount Everest.

For more information on the latest drone technologies and their applications, check out our recent articles on drone technology advancements at DroneXL.co.


Tutustu muihin tuotteisiin DroneXL

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

SAAT ÄÄNESI KUULUVIIN

Ehdotettu lainsäädäntö uhkaa mahdollisuuksiasi käyttää droneja huvin, työn ja turvallisuuden vuoksi. . Drone Advocacy Alliance taistelee varmistaakseen, että äänesi kuuluu näissä kriittisissä poliittisissa keskusteluissa.Liity meihin ja kerro vaaleilla valituille edustajille, että heidän on suojeltava oikeuttasi lentää.

Drone Advocacy Alliance
TOIMI NYT
Seuraa meitä Google Newsissä!

Hanki osan 107 mukainen lupakirja

Läpäise testi ja nouse taivaalle yhdessä Pilotti-instituutti. Olemme auttaneet tuhansia ihmisiä tulemaan lentokoneiden ja kaupallisten lennokkien lentäjiksi. Alan asiantuntijat ovat suunnitelleet kurssimme, jotta voit läpäistä FAA-kokeet ja saavuttaa unelmasi.

pilotti-instituutti dronexl

Tekijänoikeus © DroneXL.co 2024. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän verkkosivuston sisältö, kuvat ja henkinen omaisuus on suojattu tekijänoikeuslailla. Minkä tahansa materiaalin jäljentäminen tai jakelu ilman DroneXL.co:n etukäteen antamaa kirjallista lupaa on ehdottomasti kielletty. Luvat ja tiedustelut Ota yhteyttä ensiksi.

FTC: DroneXL.co on Amazonin yhteistyökumppani ja käyttää affiliate-linkkejä, jotka voivat tuottaa tuloja oikeutetuista ostoista. Emme myy, jaa, vuokraa tai roskapostita sähköpostiasi.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo on pääkirjoitustoimittaja ja perustaja DroneXL.co, jossa hän kattaa kaikki droneihin liittyvät uutiset, DJI-huhut ja kirjoittaa drone-arvosteluja, ja EVXL.co, kaikki sähköajoneuvoihin liittyvät uutiset. Hän on myös toinen isäntä PiXL Drone Show YouTubessa ja muilla podcast-alustoilla. Hayen tavoittaa osoitteesta haye @ dronexl.co tai @hayekesteloo.

Artikkelit: 3735

Jätä vastaus

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietojasi käsitellään.

fiFinnish