Aerovironment donates an additional 100 Quantix Recon drones to Ukraine

In addition to the Switchblade drones provided by the U.S. government, donates over 100 Quantix Recon drones to Ukraina.

The Quantix Recon drones are expected to arrive soon, with more on the way. Free operational training for donated technologies will also be provided to the Ministry of Defence of and territorial forces amid the ongoing war against .

During a personal meeting, AeroVironment chairman, president, and CEO Wahid Nawabi presented the donation to the Ambassador and Defence Attaché at Ukraine's Embassy.

“As the Ukraine military's fight to protect their homeland and defend their nation's freedom against Russia's invasion intensifies, their need for solutions that can offer force protection and force multiplication capabilities continues,” said Nawabi. “This donation will provide operators with a tool that can fly undetected by enemy forces and unaffected by radio frequency jammers to deliver accurate and rapid reconnaissance of remote, inaccessible areas of the dynamically changing battlefield.”

The Quantix Recon can give actionable intelligence to operators, allowing them to conduct fast mission planning and verification to assist keep Ukrainian ground forces safe.

“AeroVironment is honored to support the people of Ukraine,” Nawabi added.

Aerovironment Donates An Additional 100 Quantix Recon Drones To Ukraine

About the Quantix Recon drones

The Quantix Recon UAS is a lightweight, readily deployable, fully automated surveillance device that gives on-demand actionable information using high-resolution, georeferenced terrain, vegetation, and infrastructure photographs.

Quantix Recon is a hybrid vertical takeoff and landing () aircraft with a unique design that mixes the VTOL benefits of a multirotor drone with the range, speed, and efficiency of a fixed-wing unmanned aircraft.

The Quantix Recon drone can survey up to 1.6 square kilometers (0.6 square miles) or 20 linear kilometers (12.4 miles) in a single 45-minute battery flight thanks to fully automated flight operations.

The delivery of the Quantix Recon UAS does not affect other AeroVironment tactical missile systems or UAS that are currently being supplied to Ukraine by the government.

The first half of the donated Quantix Recon UAS shipment is anticipated to arrive shortly, with operational training starting immediately.

Aerovironment Donates An Additional 100 Quantix Recon Drones To Ukraine

Skaffa ditt Part 107-certifikat

Klara provet och ta dig upp i luften med Pilotinstitutet. Vi har hjälpt tusentals människor att bli flygplans- och kommersiella drönarpiloter. Våra kurser är utformade av branschexperter för att hjälpa dig att klara FAA-tester och uppnå dina drömmar.

FTC: DroneXL.co använder affiliatelänkar som genererar inkomst.* Vi säljer inte, delar inte, hyr inte ut eller spammar din e-post, någonsin. Vår e-post går ut på vardagar runt kl. 17.30.

Håll kontakten!

Om du vill hålla dig uppdaterad med alla de senaste drönarnyheterna, scoop, rykten och recensioner, följ oss på Twitter, Facebook, YouTube, Instagrameller... Prenumerera på vårt dagliga e-postmeddelande om drönarnyheter.*


Upptäck mer från DroneXL

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

GÖR DIN RÖST HÖRD

Föreslagen lagstiftning hotar din möjlighet att använda drönare för nöje, arbete och säkerhet. Den Alliansen för drönaradvokater är att kämpa för att säkerställa att din röst hörs i dessa kritiska politiska diskussioner. Gå med oss och berätta för dina valda tjänstemän att skydda din rätt att flyga.

Alliansen för drönaradvokater
VIDTA ÅTGÄRDER NU
Följ oss på Google News!

Skaffa ditt Part 107-certifikat

Klara provet och ta dig upp i luften med Pilotinstitutet. Vi har hjälpt tusentals människor att bli flygplan och kommersiella drönarpiloter. Våra kurser är utformade av branschexperter för att hjälpa dig att klara FAA-tester och uppnå dina drömmar.

pilotinstitutet dronexl

Upphovsrätt © DroneXL.co 2024. Alla rättigheter förbehållna. Innehåll, bilder och immateriella rättigheter på denna webbplats är skyddade av upphovsrättslagen. Reproduktion eller distribution av något material utan föregående skriftligt tillstånd från DroneXL.co är strängt förbjudet. För tillstånd och förfrågningar, vänligen kontakta Kontakta oss först.

FTC: DroneXL.co är en Amazon Associate och använder affiliate-länkar som kan generera intäkter från kvalificerade köp. Vi säljer inte, delar inte, hyr inte ut och skickar inte spam till din e-post.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo är chefredaktör och grundare av DroneXL.co, där han täcker alla drönarrelaterade nyheter, DJI-rykten och skriver drönarrecensioner, och EVXL.co, för alla nyheter relaterade till elfordon. Han är också en av värdarna för PiXL drönarutställning på YouTube och andra podcastplattformar. Haye kan nås på haye @ dronexl.co eller @hayekesteloo.

Artiklar: 3752

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv_SESwedish