American Robotics Announces Strategic Technology Partnership with Infrared Cameras Inc.

Infrared Cameras Inc., a manufacturer of thermal cameras and infrared systems, has partnered with Ondas Holdings Inc., a provider of private wireless data, drones, and automated data solutions, through its wholly owned subsidiaries, Ondas Networks Inc. and American Robotics, Inc.

The autonomous Scout System drone from American Robotics will be outfitted with the technology required to automate the inspection of oil and gas assets and the detection of methane leaks thanks to ICI’s optical gas imaging (OGI) and thermal sensors.

“American Robotics continues to see some of the oil and gas industry’s largest companies focus on integrating autonomous drones into their operations to conduct regular site inspections and ensure employee safety,” said Reese Mozer, co-founder, and CEO of American Robotics. “Through our strategic technology partnership with ICI, we continue to expand our product offerings with key features tailor-made for the oil and gas industry, enabling customers to automate inspections of critical assets such as tanks, pipes, and pumps. Importantly, the solutions being developed in connection with our ICI partnership are designed to meet specific customer requests.”

American Robotics Announces Strategic Technology Partnership With Infrared Cameras Inc.

The Scout System will be able to autonomously gather crucial data and spot anomalies like methane leaks and equipment and electrical hotspots thanks to ICI’s OGI and thermal sensors.

Customers will also be able to cut operational costs, reduce reputational risk, and protect the environment and their workforce thanks to this new technology. American Robotics’ oil and gas solution is further improved by incorporating ICI’s OGI and thermal sensors, further strengthening the company’s competitive differentiation in the autonomous drone-in-a-box (DIB) market.

American Robotics Announces Strategic Technology Partnership With Infrared Cameras Inc.

“We are excited to partner with American Robotics to bring innovative solutions to the oil and gas industry,” said Gary Strahan, Founder, and CEO of Infrared Cameras Inc. “We believe that our state-of-the-art software and multi-sensor payloads, combined with American Robotics’ leading drone solution, will greatly benefit clients across the oil and gas industry.”

American Robotics aims to solidify its position as the market-leading drone-in-a-box solution for the oil and gas market segment by utilizing ICI’s thermal and optical gas imaging sensors. American Robotics believes that by partnering with ICI, it has set itself up for significant revenue growth in the oil and gas sector, where the market for drone solutions is anticipated to reach $23.9 billion by 2027. The combined technology’s intended release date is 2023.

American Robotics Announces Strategic Technology Partnership With Infrared Cameras Inc.
American Robotics Announces Strategic Technology Partnership With Infrared Cameras Inc. 1

Upptäck mer från DroneXL

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

GÖR DIN RÖST HÖRD

Föreslagen lagstiftning hotar din möjlighet att använda drönare för nöje, arbete och säkerhet. Den Alliansen för drönaradvokater är att kämpa för att säkerställa att din röst hörs i dessa kritiska politiska diskussioner. Gå med oss och berätta för dina valda tjänstemän att skydda din rätt att flyga.

Alliansen för drönaradvokater
VIDTA ÅTGÄRDER NU
Följ oss på Google News!

Skaffa ditt Part 107-certifikat

Klara provet och ta dig upp i luften med Pilotinstitutet. Vi har hjälpt tusentals människor att bli flygplan och kommersiella drönarpiloter. Våra kurser är utformade av branschexperter för att hjälpa dig att klara FAA-tester och uppnå dina drömmar.

pilotinstitutet dronexl

Upphovsrätt © DroneXL.co 2024. Alla rättigheter förbehållna. Innehåll, bilder och immateriella rättigheter på denna webbplats är skyddade av upphovsrättslagen. Reproduktion eller distribution av något material utan föregående skriftligt tillstånd från DroneXL.co är strängt förbjudet. För tillstånd och förfrågningar, vänligen kontakta Kontakta oss först.

FTC: DroneXL.co är en Amazon Associate och använder affiliate-länkar som kan generera intäkter från kvalificerade köp. Vi säljer inte, delar inte, hyr inte ut och skickar inte spam till din e-post.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo är chefredaktör och grundare av DroneXL.co, där han täcker alla drönarrelaterade nyheter, DJI-rykten och skriver drönarrecensioner, och EVXL.co, för alla nyheter relaterade till elfordon. Han är också en av värdarna för PiXL drönarutställning på YouTube och andra podcastplattformar. Haye kan nås på haye @ dronexl.co eller @hayekesteloo.

Artiklar: 3748

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv_SESwedish