Cranston-kvinna hindrar drönarvoyeurism, polisen griper gärningsmannen

Late in the evening of June 21, a woman's quiet night turned unsettling. After arriving home from work around 11 p.m., she intended to enjoy a relaxing shower, only to be interrupted by a strange ‘buzzing' emanating from outside her bathroom window, as reported by Cranston Department. Initially, she assumed it to be a sound from her backyard pool, but upon investigating, she discovered something far more troubling.

“In the backyard, she noticed a drone hovering outside her bathroom window,” Cranston police shared in a news release dated June 23. As she approached, the drone hastily attempted to retreat, striking a tree branch and crashing to the ground. She seized this opportunity to grab the drone, submerging it in her pool to disable it, before reaching out to the local law enforcement.

Fast forward two days, and Cranston police had enligt uppgift tracked the rogue drone back to its operator. Identified as Christopher Jones, a convicted sex offender, he was apprehended on charges of video voyeurism—a felony offense in Rhode Island. The law stipulates that an individual is guilty of this crime when they use an imaging device to look into an occupied dwelling for sexual arousal, gratification, or stimulation.

While Jones had a previous conviction as a sex offender, his obligation to register had ended in 2015, police clarified. This incident has cast a chilling reminder about personal privacy and the dark side of technology misuse, serving as a wake-up call for the residents of Cranston and the greater Providence metropolitan area.


Upptäck mer från DroneXL

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

GÖR DIN RÖST HÖRD

Föreslagen lagstiftning hotar din möjlighet att använda drönare för nöje, arbete och säkerhet. Den Alliansen för drönaradvokater är att kämpa för att säkerställa att din röst hörs i dessa kritiska politiska diskussioner. Gå med oss och berätta för dina valda tjänstemän att skydda din rätt att flyga.

Alliansen för drönaradvokater
VIDTA ÅTGÄRDER NU
Följ oss på Google News!

Skaffa ditt Part 107-certifikat

Klara provet och ta dig upp i luften med Pilotinstitutet. Vi har hjälpt tusentals människor att bli flygplan och kommersiella drönarpiloter. Våra kurser är utformade av branschexperter för att hjälpa dig att klara FAA-tester och uppnå dina drömmar.

pilotinstitutet dronexl

Upphovsrätt © DroneXL.co 2024. Alla rättigheter förbehållna. Innehåll, bilder och immateriella rättigheter på denna webbplats är skyddade av upphovsrättslagen. Reproduktion eller distribution av något material utan föregående skriftligt tillstånd från DroneXL.co är strängt förbjudet. För tillstånd och förfrågningar, vänligen kontakta Kontakta oss först.

FTC: DroneXL.co är en Amazon Associate och använder affiliate-länkar som kan generera intäkter från kvalificerade köp. Vi säljer inte, delar inte, hyr inte ut och skickar inte spam till din e-post.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo är chefredaktör och grundare av DroneXL.co, där han täcker alla drönarrelaterade nyheter, DJI-rykten och skriver drönarrecensioner, och EVXL.co, för alla nyheter relaterade till elfordon. Han är också en av värdarna för PiXL drönarutställning på YouTube och andra podcastplattformar. Haye kan nås på haye @ dronexl.co eller @hayekesteloo.

Artiklar: 3767

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv_SESwedish