Drone-piloter står inför nya begränsningar: Vermont Bill syftar till att skydda integriteten

Legislation Targets Drone Surveillance Over Private Property

In Vermont, lawmakers are discussing a new bill that would restrict drone usage over private property in an effort to protect homeowner privacy. The proposed legislation, known as H.284, would prohibit flying drones less than 100 feet above private property without the consent of the property owner, reports Vermont Biz.

The bill's sponsors, Rep. Josie Leavitt (D-Grand Isle) and Rep. Michael Morgan (R-West Milton), say the measure was prompted by concerns from a constituent who reported a drone frequently hovering over their home while their daughter was sunbathing.

“Hovering over someone's house technically qualifies as stalking,” Leavitt said. “The goal of the bill is to protect the privacy of homeowners, a concern that came up recently in talks with constituents.”

Under the proposed law, drönaroperatörer would also be prohibited from using their devices to record privately owned property with the intent of conducting surveillance – defined as observing someone or something with enough clarity to identify their identity, habits, movements, or unique features.

Violators would face fines of $50 for a first offense and $250 for any subsequent offenses. Drone sellers would also be required to notify buyers about the new restrictions.

While most drone owners in are “respectful and courteous” with their hobby, according to Leavitt, some are concerned that the bill's specifics are too arbitrary. Steve Mermelstein, a photographer and founder of the Vermont Drone services group, believes the 100-foot altitude limit is unrealistic.

“They have to be within 20 to 30 feet to really make that person stop looking like an ant and be able to identify them, let alone really have a clear image of them,” Mermelstein said. “The drones that are available to consumers… just don't have that zoom capability that you see on TV or you see in fiction.”

Despite these concerns, legislators supporting the bill believe regulation is necessary to help homeowners feel safe. While have said it would be hard to regulate airspace, they would “have no problem regulating creepy behavior,” Leavitt noted.

“The thing that's most important about this bill is to just gently remind drönaroperatörer that they need to respect private property,” she said.


Upptäck mer från DroneXL

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

GÖR DIN RÖST HÖRD

Föreslagen lagstiftning hotar din möjlighet att använda drönare för nöje, arbete och säkerhet. Den Alliansen för drönaradvokater är att kämpa för att säkerställa att din röst hörs i dessa kritiska politiska diskussioner. Gå med oss och berätta för dina valda tjänstemän att skydda din rätt att flyga.

Alliansen för drönaradvokater
VIDTA ÅTGÄRDER NU
Följ oss på Google News!

Skaffa ditt Part 107-certifikat

Klara provet och ta dig upp i luften med Pilotinstitutet. Vi har hjälpt tusentals människor att bli flygplan och kommersiella drönarpiloter. Våra kurser är utformade av branschexperter för att hjälpa dig att klara FAA-tester och uppnå dina drömmar.

pilotinstitutet dronexl

Upphovsrätt © DroneXL.co 2024. Alla rättigheter förbehållna. Innehåll, bilder och immateriella rättigheter på denna webbplats är skyddade av upphovsrättslagen. Reproduktion eller distribution av något material utan föregående skriftligt tillstånd från DroneXL.co är strängt förbjudet. För tillstånd och förfrågningar, vänligen kontakta Kontakta oss först.

FTC: DroneXL.co är en Amazon Associate och använder affiliate-länkar som kan generera intäkter från kvalificerade köp. Vi säljer inte, delar inte, hyr inte ut och skickar inte spam till din e-post.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo är chefredaktör och grundare av DroneXL.co, där han täcker alla drönarrelaterade nyheter, DJI-rykten och skriver drönarrecensioner, och EVXL.co, för alla nyheter relaterade till elfordon. Han är också en av värdarna för PiXL drönarutställning på YouTube och andra podcastplattformar. Haye kan nås på haye @ dronexl.co eller @hayekesteloo.

Artiklar: 3730

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv_SESwedish