Pentagon’s Costly Headache: Cheap Drones

The Rising Threat of Low-Cost Drones

The Pentagon is grappling with a critical issue in the Red Sea and Gulf of Aden: intercepting low-cost, yet lethal drones. The challenge lies in the economic disparity between expensive military responses and the relatively cheap drones deployed by adversaries.

The Cost Imbalance

Expensive Defense Against Cheap Threats

The U.S. and allied militaries are often using multimillion-dollar munitions to destroy unmanned aerial systems (UAS) that can be assembled with off-the-shelf parts at a fraction of the cost. This discrepancy raises concerns about the sustainability of current defense strategies.

Bill LaPlante, the Pentagon's chief weapons buyer, enligt uppgift highlighted the issue during a Senate appropriations subcommittee meeting on May 15.

“If we're shooting down a $50,000 one-way drone with a $3 million missile, that's not a good cost equation,” LaPlante said. “The technology is changing every couple of weeks, and the tactics are changing, and it's going to be a constant fight.”

Current Expenditures and Challenges

's attempt to target with hundreds of attack drones earlier this year and the persistent Houthi drone attacks on vessels near Yemen have significantly strained U.S. resources. The U.S. Navy has spent approximately $1 billion in munitions over the past six months patrolling the region.

In January, a killed three troops in Jordan at Tower 22, near al-Tanf garrison. Rear Adm. Fred Pyle, director of surface warfare on the chief of naval operations' staff, emphasized the financial strain of these engagements.

“Do we need to find — or should we find — a more-cost effective way of downing, say, an inexpensive drone? Absolutely,” Pyle stated at a Center for Strategic and International Studies event.

Efforts to Address the Issue

Seeking Cost-Effective Solutions

The Pentagon is actively seeking more cost-effective countermeasures. Ships in the Greater have been using variants of the Standard Missile to intercept drones, with each SM-2 missile costing roughly $2 million. In contrast, an Iranian Shahed drone or its Houthi equivalent costs only thousands of dollars.

To mitigate costs, the Army purchased 600 Coyote interceptors from RTX (formerly Raytheon Technologies) in February for $75 million. These interceptors are part of the Low, slow, small, unmanned aircraft Integrated Defeat System (LIDS), designed to counter small drone threats effectively.

Future Strategies

Both LaPlante and Pyle have indicated that the Pentagon is consulting with the defense industry to develop more efficient solutions, although they have not disclosed potential contractors. The focus remains on finding innovative technologies and strategies to combat the evolving drone threat without the prohibitive costs currently incurred.

The Pentagon's struggle with cost-effective drone interception underscores a broader challenge in modern warfare. As adversaries increasingly deploy inexpensive drones, traditional defense mechanisms become economically unsustainable. The pursuit of innovative and affordable countermeasures is critical to maintaining strategic and financial viability.

DroneXL: s uppfattning

The Pentagon's challenge with cheap drones highlights the need for innovation in military defense systems. Finding cost-effective solutions is not just a financial necessity but also a strategic imperative. Embracing new technologies and adaptive tactics can help level the playing field, ensuring that the U.S. military remains capable of countering evolving threats without breaking the bank. The 's continued advancements will be crucial in providing these solutions, reflecting the importance of staying ahead in the technological race.


Upptäck mer från DroneXL

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

GÖR DIN RÖST HÖRD

Föreslagen lagstiftning hotar din möjlighet att använda drönare för nöje, arbete och säkerhet. Den Alliansen för drönaradvokater är att kämpa för att säkerställa att din röst hörs i dessa kritiska politiska diskussioner. Gå med oss och berätta för dina valda tjänstemän att skydda din rätt att flyga.

Alliansen för drönaradvokater
VIDTA ÅTGÄRDER NU
Följ oss på Google News!

Skaffa ditt Part 107-certifikat

Klara provet och ta dig upp i luften med Pilotinstitutet. Vi har hjälpt tusentals människor att bli flygplan och kommersiella drönarpiloter. Våra kurser är utformade av branschexperter för att hjälpa dig att klara FAA-tester och uppnå dina drömmar.

pilotinstitutet dronexl

Upphovsrätt © DroneXL.co 2024. Alla rättigheter förbehållna. Innehåll, bilder och immateriella rättigheter på denna webbplats är skyddade av upphovsrättslagen. Reproduktion eller distribution av något material utan föregående skriftligt tillstånd från DroneXL.co är strängt förbjudet. För tillstånd och förfrågningar, vänligen kontakta Kontakta oss först.

FTC: DroneXL.co är en Amazon Associate och använder affiliate-länkar som kan generera intäkter från kvalificerade köp. Vi säljer inte, delar inte, hyr inte ut och skickar inte spam till din e-post.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo är chefredaktör och grundare av DroneXL.co, där han täcker alla drönarrelaterade nyheter, DJI-rykten och skriver drönarrecensioner, och EVXL.co, för alla nyheter relaterade till elfordon. Han är också en av värdarna för PiXL drönarutställning på YouTube och andra podcastplattformar. Haye kan nås på haye @ dronexl.co eller @hayekesteloo.

Artiklar: 3740

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv_SESwedish