Storbritannien utvecklar radiovågsvapen för att skjuta ner drönare från himlen

Cutting-Edge Radio Wave Technology Targets Drones

The UK is developing an innovative weapon that uses radio waves to disable drones and other electronic vehicles. This new technology, known as the Radio Frequency Directed Energy Weapon (RFDEW), promises to enhance the country’s defense capabilities on land, air, and sea.

How RFDEW Works

The RFDEW works by emitting radio waves that can disrupt or damage the critical electronic components of enemy drones and vehicles. This disruption can cause the targets to stop functioning or fall from the sky. The weapon has a range of up to 1 kilometer (0.62 miles), with the potential for future extensions.

Cost-Effective Defense

One of the standout features of the RFDEW is its cost-effectiveness. With an estimated cost of just 10 pence (13 cents) per shot, it offers a cheaper alternative to traditional missiles. This makes it particularly useful for neutralizing drone swarms, which are becoming a growing threat on modern battlefields.

Versatility and Deployment

The RFDEW can be mounted on various military vehicles and uses a mobile power source. It can fire sequenced shots at a single target or broaden its beam to hit multiple targets. This flexibility makes it a versatile tool for the armed forces.

Government and Industry Collaboration

The development of the RFDEW is part of the UK’s broader effort to increase defense spending and enhance military capabilities. Prime Minister Rishi Sunak has pledged to increase defense spending to 2.5% of GDP by 2030. The project is a collaboration between the Defence Science and Technology Laboratory (DSTL), Defence Equipment & Support (DE&S), and UK industry, under Project Hersa.

Minister for Defence Procurement James Cartlidge highlighted the importance of this development: “We are already a force to be reckoned with on science and technology, and developments like RFDEW not only make our personnel more lethal and better protected on the battlefield, but also keep the UK a world leader on innovative military kit.”

Testing and Future Prospects

The new weapons system will undergo extensive testing with British soldiers over the summer. These trials will help refine the technology and ensure it meets the needs of the armed forces.

DSTL chief executive Paul Hollinshead expressed optimism about the project’s impact: “These game-changing systems will deliver decisive operational advantage to the UK armed forces, saving lives and defeating deadly threats.”

DroneXL’s Take

The development of the RFDEW represents a significant step forward in drone defense technology. Its ability to disable drones cost-effectively and efficiently makes it a valuable addition to the UK’s defense arsenal. As drones become more prevalent in warfare, innovations like the RFDEW will be crucial in maintaining military superiority and protecting national security. The collaboration between government and industry on this project underscores the importance of investing in cutting-edge technologies to address evolving threats.


Upptäck mer från DroneXL

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

GÖR DIN RÖST HÖRD

Föreslagen lagstiftning hotar din möjlighet att använda drönare för nöje, arbete och säkerhet. Den Alliansen för drönaradvokater är att kämpa för att säkerställa att din röst hörs i dessa kritiska politiska diskussioner. Gå med oss och berätta för dina valda tjänstemän att skydda din rätt att flyga.

Alliansen för drönaradvokater
VIDTA ÅTGÄRDER NU
Följ oss på Google News!

Skaffa ditt Part 107-certifikat

Klara provet och ta dig upp i luften med Pilotinstitutet. Vi har hjälpt tusentals människor att bli flygplan och kommersiella drönarpiloter. Våra kurser är utformade av branschexperter för att hjälpa dig att klara FAA-tester och uppnå dina drömmar.

pilotinstitutet dronexl

Upphovsrätt © DroneXL.co 2024. Alla rättigheter förbehållna. Innehåll, bilder och immateriella rättigheter på denna webbplats är skyddade av upphovsrättslagen. Reproduktion eller distribution av något material utan föregående skriftligt tillstånd från DroneXL.co är strängt förbjudet. För tillstånd och förfrågningar, vänligen kontakta Kontakta oss först.

FTC: DroneXL.co är en Amazon Associate och använder affiliate-länkar som kan generera intäkter från kvalificerade köp. Vi säljer inte, delar inte, hyr inte ut och skickar inte spam till din e-post.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo är chefredaktör och grundare av DroneXL.co, där han täcker alla drönarrelaterade nyheter, DJI-rykten och skriver drönarrecensioner, och EVXL.co, för alla nyheter relaterade till elfordon. Han är också en av värdarna för PiXL drönarutställning på YouTube och andra podcastplattformar. Haye kan nås på haye @ dronexl.co eller @hayekesteloo.

Artiklar: 3748

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv_SESwedish