Tourist Fined for Flying Drone Near Isle of Man TT Course

A first-time visitor to the Isle of Man TT races got fined £500 ($615) for flying a drone too close to the race course during a qualifying session. Rory Neale, from Nuneaton in Warwickshire, was caught using his drone near a campsite in Glen Vine called Ballagarey on Friday, reports the BBC.

Breaking the Rules

Douglas Courthouse heard that Neale arrived on the island Thursday evening and was staying at Glen Lough Campsite until Sunday. Around 2 PM the next day, a sector marshal noticed a drone flying above the site, which is on Ballahutchin Hill. Another marshal tracked the drone, saw it between 65ft (20m) and 98ft (30m) above the ground, and then saw it being flown into a van where Neale was sitting.

Quick Response

The marshal attempted to seize the drone before calling the . Neale cooperated with the officer and said, “It's my first time here, I didn't know the rules.” He claimed he had not seen any signs prohibiting drones and that he only wanted to capture a picture of the campsite, not the racing.

Apologetic and Unaware

Neale's advocate mentioned that Neale was “repeatedly apologetic” and genuinely unaware of the drone regulations. High Bailiff James Brooks accepted that Neale was not aware of the law but emphasized, “There is a responsibility on you to be safe.” He noted that while the drone didn't go over the course or interfere with helicopters, it could have. He advised, “You've got a photo, you've got a memory, I think it's probably best to leave the drone in the van.”

Legal Reminder

Flying drones within 3,280ft (1,000m) of the TT course during practice and race sessions is illegal. This incident serves as a reminder for visitors to be aware of local regulations and prioritize safety.

DroneXL: s uppfattning

This case highlights the importance of understanding local drone laws, especially around large events like the Isle of Man TT races. Drone enthusiasts should always research regulations before flying to avoid issues and ensure safety for everyone involved.

Featured photo for illustration purposes only.


Upptäck mer från DroneXL

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

GÖR DIN RÖST HÖRD

Föreslagen lagstiftning hotar din möjlighet att använda drönare för nöje, arbete och säkerhet. Den Alliansen för drönaradvokater är att kämpa för att säkerställa att din röst hörs i dessa kritiska politiska diskussioner. Gå med oss och berätta för dina valda tjänstemän att skydda din rätt att flyga.

Alliansen för drönaradvokater
VIDTA ÅTGÄRDER NU
Följ oss på Google News!

Skaffa ditt Part 107-certifikat

Klara provet och ta dig upp i luften med Pilotinstitutet. Vi har hjälpt tusentals människor att bli flygplan och kommersiella drönarpiloter. Våra kurser är utformade av branschexperter för att hjälpa dig att klara FAA-tester och uppnå dina drömmar.

pilotinstitutet dronexl

Upphovsrätt © DroneXL.co 2024. Alla rättigheter förbehållna. Innehåll, bilder och immateriella rättigheter på denna webbplats är skyddade av upphovsrättslagen. Reproduktion eller distribution av något material utan föregående skriftligt tillstånd från DroneXL.co är strängt förbjudet. För tillstånd och förfrågningar, vänligen kontakta Kontakta oss först.

FTC: DroneXL.co är en Amazon Associate och använder affiliate-länkar som kan generera intäkter från kvalificerade köp. Vi säljer inte, delar inte, hyr inte ut och skickar inte spam till din e-post.

Haye Kesteloo
Haye Kesteloo

Haye Kesteloo är chefredaktör och grundare av DroneXL.co, där han täcker alla drönarrelaterade nyheter, DJI-rykten och skriver drönarrecensioner, och EVXL.co, för alla nyheter relaterade till elfordon. Han är också en av värdarna för PiXL drönarutställning på YouTube och andra podcastplattformar. Haye kan nås på haye @ dronexl.co eller @hayekesteloo.

Artiklar: 3764

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv_SESwedish